سه شنبه ۲۳ بهمن ۰۳

اموزش مطالب پزشكي

خواص ثابت شده زيره سبز، مضرات، طرز مصرف اصولي و نكات مهم ديگر

۵ بازديد

استفاده از زيره سبز در ميان خانواده هاي هندي بسيار زياد است. زيره جزو جدايي ‌ناپذير اكثر ادويه كاري ها مي باشد. زيره سبز نه تنها در هند بلكه در سراسر آسيا، يك ادويه است كه به طور گسترده در انواع تداركات و غذاها به كار مي‌رود. زيره سبز اساسا دانه خشك گياه Cuminin cyminum است و به طور معمول قهوه اي رنگ است. نوع سياه آن، زيره سياه نام دارد كه يك بوي متمايز چوبي و گرم و تند دارد كه منحصر به ادويه است.

حقايقي راجب زيره سبز

  • زيره به عنوان يكي از قديمي‌ترين ادويه‌جات روي زمين شناخته مي‌شود
  • زيره سبز بيش از ۵۰۰۰ سال پيش در بخش‌هايي از جهان مورد استفاده قرار مي‌گرفته است
  • در سال ۲۰۰۰ پيش از ميلاد، دانه‌هاي زيره در يك سايت حفاري در سوريه يافت شدند
  • حتي در انجيل نام زيره سبز، دانه خردل و گشنيز ديده مي‌شود
  • زيره سبز غني از آنتي‌اكسيدان‌هاي ضد التهابي و همچنين ضد باكتريايي و ضد عفوني‌كننده است
  • در بهبود مشكلات شكمي، تقويت دستگاه گوارش، تسكين حالت تهوع، نفخ و يبوست موثر است
  • بعلاوه زيره سبز در رژيم غذايي، مي‌تواند به بهبود گردش خون كمك كند

خاصيت ها در طب سنتي

ميوه اثر مدر، گرما بخش، قابض، دفع كننده كرم هاي انگلي، مقوي معده، هضم كننده غذا، افزايش دهنده ترشح شير مادر، رفع تنگي نفس و معطر كننده دارد. گفته شده كه مصرف زياد آن باعث كاهش قوه بينايي مي گردد. مصلح آن براي جلوگيري از آسيب رساندن به ريه ها عسل و آويشن و براي جلوگيري از آسيب هاي كليوي كتيرا است. ميوه هاي زيره كوهي به عنوان ضد نفخ، ضد اسپاسم، به ويژه در سوء هاضمه كودكان، ضد عفوني كننده، زياد كننده شير مادر و به طور سنتي براي كاهش وزن بدن و به عنوان طعم دهنده و معطر كننده غذا مصرف مي شود.

خاصيت هاي ثابت شده علمي

۱- بهبود گوارش

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌ها، نقش آن در كمك به هضم غذا است. قرن هاست كه از آبگوشت سبك مزه دار شده با زيره يا يك ليوان آب زيره در خانه هندي ها به عنوان يك درمان ثابت براي مشكلات هاضمه استفاده مي شود. متخصصان مي‌گويند كه ماده اي به نام تيمول، يكي از تركيبات زيره سبز است كه با تحريك آنزيم ها، ترشح بهتر شيره گوارشي را ممكن مي‌سازد.

۲- مناسب براي سيستم ايمني

حضور ويتامين C در دانه زيره سبب تقويت سيستم ايمني بدن مي شود. همچنين داراي خواص ضد باكتريايي است كه عفونت ها و بيماري ها را كنترل مي كند. دكتر Manoj K. Ahuja، از بيمارستان Fortis مي گويد: زيره يك منبع عالي از آهن و فيبرهاي رژيمي است. نوشيدن آب زيره براي حفظ عملكرد طبيعي سيستم ايمني بدن ضروري است. زيره قادر است با بيماري‌ها مبارزه كرده و احتمال مريض شدن را كاهش مي‌دهد.

ادامه مطلب لينك زير:

خواص ثابت شده زيره سبز، مضرات، طرز مصرف اصولي و نكات مهم ديگر

تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.