سه شنبه ۲۳ بهمن ۰۳

اموزش مطالب پزشكي

شيره

۱۱ بازديد

شيره ماده‌اي‌ست كه با عصاره‌گيري از يك گياه يا ميوه‌هايي مانند انگور، خرما و توت سيب و معمولاً از طريق جوشاندن با كمك يك حلّال مانند آب يا الكل به دست مي‌آيد.
شيره برخي گياهان نيز با تيغ زدن يا خراش دادن پوست گياه به دست مي‌آيد مانند شيره درخت افرا كه از آن شكر توليد مي‌شود و نيز شيره درختان كائوچوكي كه در صنعت لاستيك‌سازي كاربرد دارند. ترياك نيز در واقع شيره گرز خشخاش است كه با خراش دادن از گياه خارج شده و در مجاورت هوا سفت مي‌شود.

شيره انگور ماده‌اي است بسيار شيرين كه از آب انگور به دست مي‌آيد. شهرستان‌هاي ملكان و بناب در استان آذربايجان شرقي، شهرستان ملاير در استان همدان ،شهرستان بروجرد در استان لرستان، شهرستان‌هاي نيشابور و كاشمر و خليل آباد در خراسان رضوي و روستاي هزاوه زادگاه ميرزا تقي خان اميركبير از توابع شهرستان اراك توليدكننده شيره انگور در ايران هستند. البته استان قزوين در حوالي تاكستان و بويين زهرا هم توليد ميشود.شيره انگور فرايند توليد متفاوتي با شيره توت و خرما دارد[نيازمند منبع] ابتدا آب انگور را از انگور جدا مي‌كنند سپس نوعي خاك قليايي به آن اضافه مي‌كنند كه باعث مي‌شود تفاله انگور به همراه خاك ته‌نشين شود بعد آب انگور را داخل ديگ‌هايي ريخته و مي‌جوشانند تا به رنگ طلايي نزديك به سرخ درآيد.
دوشابدوشاب را معمولاً از انگور كشمشي سفيد كه مزه‌اي شيرين دارد بدست مي‌آورند.[۱]
خواصباعث برطرف كردن ضعف عمومي بدن مي‌شودداراي ميزان قابل توجهي از ويتامين‌هاي آ، ب و ث است.تركيب آن با سركه براي درمان يرقان مفيد است.براي بهبود لك مي‌توان مقداري از شيره انگور را روي پوست ماليد.شيره انگور محرك كبد است و به خون‌سازي كمك مي‌كند.باعث بهبود نفخ مي‌گردد.شيره خرمابراي تهيه شيره خرما، مقدار فراواني خرما را در محوطه پاكيزه و سرپوشيده‌اي بر روي هم انبار مي‌كنند، پس از مدتي بر اثر فشرده شدن، شيره خرما به شكل مايعي غليظ از زير توده خرما روان مي‌شود.
شيره پروردهشيرهٔ پرورده phloem sap محلولي غليظ حاوي قندها و پروتئين‌ها و مواد معدني است كه در آوند آبكش گياهان جريان دارد.[۲]
شيره ترياكنوشتار اصلي: شيره ترياكشيرهٔ ترياك را هم از ترياك و هم از سوختهٔ ترياك مي‌توان به دست آورد، اما نوع مرغوب آن از تركيب سه نسبت سوختهٔ ترياك و يك نسبت ترياك خالص به دست مي‌آيد. مخلوط سوختهٔ ترياك و ترياك را ابتدا در آب داغ كاملاً حل مي‌كنند و سپس حرارت مي‌دهند. پس از گذراندن اين تركيب از صافي، و گرفتن «تفالهٔ» آن، آن را مجدداً تا نقطهٔ جوش حرارت مي‌دهند تا قوام بيايد و سفت شود. در ايران، گاهي تفاله را مجدداً به ترياك مي‌افزايند و اين ترياك تقلبي را به فروش مي‌رسانند.[۳][۴] به اين ترتيب، شيره فقط از تركيبات محلول در آب ترياك تشكيل مي‌شود.

ادامه مطلب لينك زير:

شيره

تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.